Noutati:

vouchere1707

 

vouchere de_vacanta

 

(2) Constituie contraven┼úie ┼či se sanc┼úioneaz─â cu 14 puncte - amend─â ┼či retragerea certificatului de clasificare, respectiv a licen┼úei de turism acceptarea de c─âtre unit─â┼úile afiliate de vouchere de vacan┼ú─â pentru achizi┼úionarea de servicii care nu ├«ndeplinesc condi┼úiile pachetului minim de servicii prev─âzut la art. 1 alin. (7).
....
Art. 1 alin 8 din OUG nr. 8/2009:
(8) Prestarea serviciilor achiziţionate de către unităţile afiliate prin intermediul voucherelor de vacanţă se face în structuri de primire turistice, autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

( Adica strict din Romania!! )

in coroborare cu art. 23 alin. 1 si 2 din Normele de aplicare:

1) Pachetul de servicii turistice care poate fi achiziţionat pe baza voucherelor de vacanţă poate cuprinde servicii de cazare, alimentaţie publică, transport, tratament balnear, agrement. 
(2) Conţinutul minim al pachetului de servicii turistice conţine în mod obligatoriu servicii de cazare.

(astfel ca in baza acestor doua articole avem urmatoarele - continutul minim conform art. 23 alin 2 din Norme rebuie sa cuprinda cazare, in acelasi timp, in baza art. 1 alin . 8 din OUG nr. 8/2009 toate serviciile achizitionate prin vouchere trebuie sa se presteze prin structurile de primire turistica autorizate de MT., din Romania!)

 SI TURISTUL E PEDEPSIT CU AMENDA IN CAZUL IN CARE CUMPARA VACANTE EXTERNE PE VOUCHERE!

Art.24 din norme
(2) Utilizarea de c─âtre beneficiari ( turistul) a voucherelor de vacan┼ú─â pentru achizi┼úionarea altor servicii dec├ót cele prev─âzute la art. 23 constituie contraven┼úie, dac─â nu a fost s─âv├ór┼čit─â ├«n astfel de condi┼úii ├«nc├ót s─â fie considerat─â, potrivit legii penale, infrac┼úiune ┼či se sanc┼úioneaz─â cu 2 p├ón─â la 6 puncte-amend─â.┬á
(3) Un punct-amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, stabilit în condiţiile legii.